Avoin taidekilpailu

SANCTUARIUM NATURA

Villa Kesarinharju 2011

Kaivannon sairaalan ranta
Kaivannon sairaalan ranta on turvapaikka luonnossa

Sanctuarium Natura on avoin taidekilpailu Kaivannon sairaala-alueella sijaitsevassa Villa Keisarinharjussa järjestettävään taidenäyttelyyn. Teemaltaan mentaali taidenäyttely toteutuu siellä nyt neljännen kerran.

Kutsumme taiteentekijöitä lähettämään enintään kolme ehdotusta maalaus-, valokuva-, grafiikka-, veistos- tai muotoiluteoksista, jotka sopivat Sanctuarium Natura (turvapaikka luonnossa) -teemaan. Teokset voivat olla miltä ajalta tahansa. Ne voivat olla myös installaatioita villan nurmikentälle tai ranta-alueelle. Teosehdotusten jättö ja osallituminen näyttelyyn on maksutonta, mutta taiteilijoille ei myöskään makseta osallistumis-, kuljetus- tai muita kuluja. Näyttely jatkuu syyskuun loppuun. Taiteilijoiden kontaktitiedot ovat näyttelyn ajan esillä, ellei toisin sovita. Sitä kautta potentiaaliset taideostajat voivat olla suoraan yhteydessä taiteilijaan.


Kuvat ehdotuksista lähetettävä sähköpostilla JPEG -muodossa (max. 3 MB/kuva) tai verkkolinkkeinä viimeistään 3.9.2011, mieluummin aikaisemmin. Osoite: keisarinharju@netti.fi. Teokset tulee toimittaa Tampereelle tai Kangasalle 6.9.2011 mennessä sovitun mukaisesti.

Kerro jokaisesta teosehdotuksesta:
- teoksen nimi ja valmistusvuosi
- tekotapa tai tekniikka
- koko
- paino
- taiteilijan nimi, yhteystiedot (muista puh. nro) ja mahdollinen verkkosivusto

Valittujen teosten taiteilijat kutsutaan näyttelyn avajaisiin Villa Keisarinharjuun 9.9.2011. klo 18.00
Näyttelyn avaa opetusministeri Jukka Gustafsson.

Tiedustelut:
sähköposti: keisarinharju@netti.fi tai puh. 044 3450257

Taidekilpailun kotisivu:
http://www.databooks.com/keisarinharju


Teokset näyttelyyn valitseva jury keskittyy siihen, että teokset sopivat näyttelyn Sanctuarium Natura (turvapaikka luonnossa) -teemaan sekä näyttelykokonaisuuteen:
Tutkimusten mukaan luonnon katselu ja siellä oleilu rentouttaa alle kymmenessä minuutissa. Liikkuminen luonnonympäristössä vähentää stressiä ja edistää mielenterveyttä. Tämä on todettu erityisen voimakkaana nuorilla. Mikroelpymishetken luonnonmaisemassa auttavat jaksamaan hektisessä työelämässä. Voidaan myös sanoa, että luonto toimii lääkkeenä mielenterveyspotilailla. Kaivannon sairaala-alueella, Längelmäveden rannassa Kangasalla, tämä toteutuu päivittäin.
VIlla
              Keisarinharj
Villa Keisarinharju ulkoa
Villa Keisarinharju sisältä 
ja ulkoa rannan suunnasta
Edellisiä näyttelyitä Villa Keisarinharjussa:
Arte & Psyke

Ars Mentalis

Harmonia